Verbouwen

Verbouwen en uitbreiding van uw woning

Essentie van ruimte: Licht, Constructie en Omgeving.

Verbouwen

 • Een geheel nieuwe beleving van wonen en tuin
 • Uw wensen tot werkelijkheid maken
 • Het ontwerp geheel naar uw tevredenheid
 • Door 3D presentatie heeft u volledig inzicht en controle
 • Ontwerpen tot in de details
 • Regelgeving, techniek en constructie zijn onderdeel van het ontwerp
 • Het budget voor de verbouwing wordt niet overschreden
 • De aanbesteding garandeert de laagste prijs bij de aannemer
 • Geen conflicten met de aannemer
 • BTW over loonkosten geen 21% maar 6%
 • Geen verbouw-zorgen meer

Robert Sikkens architect verbouwBeleving van ruimte

Uw woning als maatpak voor uw persoonlijke levensstijl. Uw beleving van ruimte is bepalend voor de functie. Bijvoorbeeld een werkkamer of werkplek vraagt rust en weinig afleiding. Deze ruimte is overzichtelijk, functioneel, terughoudend in kleur en heeft misschien een mooi uitzicht.

Robert Sikkens ARCHITECT - verbouw

De kinderkamer daarentegen, uitbundig van kleur en heeft spannende plekken die de fantasie van het kind prikkelen.

Karakter van ruimte

Geborgenheid, actie, inspirerend, imago, rustgevend, introvert, extravert of functioneel zijn belevingen die het karakter van een ruimte bepalen. Elke ruimte dient een maatpak te zijn voor de ideeën van de opdrachtgever en het is mijn passie om samen met de opdrachtgever deze ideeën tot werkelijkheid te maken.

Wonen

Uitzicht, plekken voor eten, klussen en gamen, wifi-gestuurde led-verlichting, pelletkachel en bergruimte zijn voorbeelden van bepalende thema’s voor het ontwerp.

schets-rs
Architectuur

Wonen op je gehele kavel, openbaar/privé, gebalanceerde verhoudingen, menselijke maat, duurzaam bouwen en licht zijn thema’s die ten grondslag liggen aan de architectuur. Dit kan opvallend zijn of juist terughoudend maar altijd in de juiste verhoudingen en met zorg gedetailleerd.

Begeleiding van ontwerp tot realisatie

Samen ontwikkelen we het ontwerp tot een slimme, mooie en optimale mix van alle gewenste ingrediënten, techniek en regelgeving.

Robert Sikkens ARCHITECT - verbouwen

Wees niet bang om naar hartenlust uw wensen en ideeën kenbaar te maken. Het zal u verrassen welke verbouw mogelijkheden uw woning heeft, door slim te ontwerpen en te combineren zal veel gerealiseerd kunnen worden.

Door 3D presentatie van de plannen heeft u duidelijk inzicht in het plan en bent u in staat om het ontwerpproces, geheel naar uw wens, aan te sturen. Bent u geïnteresseerd in duurzaam bouwen dan zult u, kosten-neutraal, uw woning energie-neutraal  kunnen maken én tegelijkertijd van een facelift kunnen voorzien.

Door slim te construeren zal de aannemer goedkoper kunnen bouwen, wordt optimale isolatie bereikt en door toepassing van onderhoudsvrije materialen gaat u een onbezorgde toekomst tegemoet.

U zult terugkijken op een prettig, helder en gecontroleerd ontwerp – en bouwproces . Terwijl u heeft gewerkt wordt de verbouw geregeld en weet u dat uw woning significant in waarde is toegenomen.

Robert Sikkens ARCHITECT - verbouwen

Zorgvuldige detaillering

Met de aankleding van de woning zal ook rekening gehouden worden, geen snoeren meer in het zicht, koven voor raambekleding en geïntegreerde kasten; uw verbouwing zal helemaal ‘af’ zijn.

Aannemer

Dankzij  een uitgekiende aanbesteding zal de verbouwing gerealiseerd worden binnen het beschikbare budget. De afspraken omtrent de verbouw met de aannemer zullen waterdicht zijn. Geen vervelende conflicten en/of onverwachte meerkosten.

Op deze wijze verdient een architect zijn honorarium zeker voor u terug!